mais
Mais is een graansoort en een belangrijk voedingsmiddel.
Frans: maïs
Engels: corn, maize
Gerelateerd: graan (NL)
Mais is een van de meest geteelde graansoorten ter wereld en is een basisvoedsel voor grote delen van de wereldbevolking.
Mais bevat wel eiwitten maar geen glutenvormende eiwitten waardoor mais voor mensen met een glutenintolerantie geen problemen oplevert.
Doordat mais de glutenvormende eiwitten ontbeert kan je van maismeel dus geen luchtig brood maken. Dat een maisbrood dat je bij de bakker koopt toch luchtig is komt omdat het voor het grootste deel tarwebloem gebruikt is dat wel glutenvormende eiwitten bevat en maar een klein deel mais. Maisbrood moet daarom vanwege de aangepaste wetgeving tarwe-maisbrood genoemd worden.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie