mais

Mais

Mais is een graansoort en een belangrijk voedingsmiddel.

Duits: mais
Frans: maïs
Engels: corn, maize

Gerelateerd: graan

Betekenis

Mais is een van de meest geteelde graansoorten ter wereld en is een basisvoedsel voor grote delen van de wereldbevolking.

Mais bevat wel eiwitten maar geen glutenvormende eiwitten waardoor mais voor mensen met een glutenintolerantie geen problemen oplevert.

Doordat mais de glutenvormende eiwitten ontbeert kan je van maismeel dus geen luchtig brood maken. Dat een maisbrood dat je bij de bakker koopt toch luchtig is komt omdat het voor het grootste deel tarwebloem gebruikt is dat wel glutenvormende eiwitten bevat en maar een klein deel mais. Maisbrood moet daarom vanwege de aangepaste wetgeving tarwe-maisbrood genoemd worden.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >mais

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik