malpighia emarginata

Malpighia emarginata is de botanische naam van de plant die acerola wordt genoemd.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Malpighia emarginata, of acerola, is een plant die kersen draagt. Deze bevatten enorm veel vitamine C. Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, wordt bij broodbereiding gebruikt als meelverbeteraar en vormt een basisingrediënt van vrijwel iedere broodverbeteraar. Dit ascorbinezuur is verkrijgbaar in een synthetische vorm of een natuurlijke vorm die acerolapoeder of acerola kersconcentraat wordt genoemd.
Meer informatie
Meer informatie is te lezen in het artikel over acerola kersconcentraat als broodverbeteraar.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie