..Wat is maltose? (verklaring uit het bakkersglossarium)
maltose

Maltose

Maltose is een simpele suikervorm, een disacharide.

Duits: maltose
Frans: maltose
Engels: maltose

Formule: C12H22O11
Synoniem: moutsuiker
Gerelateerd: maltase

Betekenis

Maltose is een tweevoudig suikermolecuul. Het zijn twee aan elkaar gekoppelde glucose suikermoleculen. Maltose kan door het enzym maltase omgezet worden in glucose, een simpele suikervorm dat het voedsel is van gist waardoor deze een rijzende kracht kan geven aan deeg.

Maltose ontstaat in een deeg doordat het enzym amylase het beschadigd zetmeel omzet in maltose.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >maltose

laatste toevoegingen

Cookies
Wij plaatsten alleen strikt functionele cookies. De advertenties die getoond worden zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen, alleen maar te informeren.

ik heb het gelezen