..Wat is maltose? (verklaring uit het bakkersglossarium)
maltose

Maltose

Maltose is een simpele suikervorm, een disacharide.

Duits: maltose
Frans: maltose
Engels: maltose

Formule: C12H22O11
Synoniem: moutsuiker
Gerelateerd: maltase

Betekenis

Maltose is een tweevoudig suikermolecuul. Het zijn twee aan elkaar gekoppelde glucose suikermoleculen. Maltose kan door het enzym maltase omgezet worden in glucose, een simpele suikervorm dat het voedsel is van gist waardoor deze een rijzende kracht kan geven aan deeg.

Maltose ontstaat in een deeg doordat het enzym amylase het beschadigd zetmeel omzet in maltose.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium >nederlands

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen