melk
Melk is een veelgebruikt vocht bij de bereiding van wat luxere deegwaren en geeft het product een zachtere iets zoete smaak.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Bij de meeste recepten van deegwaar kan je het water vervangen voor melk. Melk bestaat immers voor het grootste gedeelte uit water. Door het gebruik van melk krijgt de deegwaar een zachtere, iets zoetere en lekkere smaak. Wanneer de melk vet bevat zal de deegwaar ook langer houdbaar zijn.
Doordat melk niet alleen uit water bestaat moet je iets meer melk toevoegen dan de hoeveelheid water uit het recept om dezelfde hydratatie te bereiken. De melksuikers in de melk zorgen er voor dat de korst meer kleurt dan bij gebruik van water en bij het bakken moet de oventemperatuur iets lager gehouden worden om verbranden van de korst te voorkomen.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie