..Wat is melk? (verklaring uit het bakkersglossarium)
melk

Melk

Melk is een veelgebruikt vocht bij de bereiding van wat luxere deegwaren en geeft het product een zachtere iets zoete smaak.

Betekenis

Bij de meeste recepten van deegwaar kan je het water vervangen voor melk. Melk bestaat immers voor het grootste gedeelte uit water. Door het gebruik van melk krijgt de deegwaar een zachtere, iets zoetere en lekkere smaak. Wanneer de melk vet bevat zal de deegwaar ook langer houdbaar zijn.

Doordat melk niet alleen uit water bestaat moet je iets meer melk toevoegen dan de hoeveelheid water uit het recept om dezelfde hydratatie te bereiken. De melksuikers in de melk zorgen er voor dat de korst meer kleurt dan bij gebruik van water en bij het bakken moet de oventemperatuur iets lager gehouden worden om verbranden van de korst te voorkomen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >melk

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen