melk

Melk

Melk is een veelgebruikt vocht bij de bereiding van wat luxere deegwaren en geeft het product een zachtere iets zoete smaak.

Betekenis

Bij de meeste recepten van deegwaar kan je het water vervangen voor melk. Melk bestaat immers voor het grootste gedeelte uit water. Door het gebruik van melk krijgt de deegwaar een zachtere, iets zoetere en lekkere smaak. Wanneer de melk vet bevat zal de deegwaar ook langer houdbaar zijn.

Doordat melk niet alleen uit water bestaat moet je iets meer melk toevoegen dan de hoeveelheid water uit het recept om dezelfde hydratatie te bereiken. De melksuikers in de melk zorgen er voor dat de korst meer kleurt dan bij gebruik van water en bij het bakken moet de oventemperatuur iets lager gehouden worden om verbranden van de korst te voorkomen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >melk

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik