melkbrood

melkbrood

Melkbrood is een broodsoort waarbij geen water maar melk wordt toegevoegd aan het meel of bloem en daardoor een zoeter en malser brood oplevert.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: brood, waterbrood (NL)

Melkbrood wordt gemaakt met bloem en/of meel, melk, of een combinatie van melkpoeder en water, zout en gist. Doordat geen water maar melk gebruikt wordt krijgt het brood een extra smaakcomponent. Tevens krijgt het brood via de melk een kleine hoeveelheid vet. Vanwege de prijs van melk in vergelijking met water, is melkbrood een stuk duurder dan waterbrood.

Vanwege de melksuikers in de melk zal de korst snel een donkere korst krijgen, maar ook extra smaak. Vanwege deze suiker moet het brood op een lagere temperatuur gebakken worden.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen