melkbrood

Melkbrood

Melkbrood is een broodsoort waarbij geen water maar melk wordt toegevoegd aan het meel of bloem en daardoor een zoeter en malser brood oplevert.

Gerelateerd: brood, waterbrood

Betekenis

Melkbrood wordt gemaakt met bloem en/of meel, melk, of een combinatie van melkpoeder en water, zout en gist. Doordat geen water maar melk gebruikt wordt krijgt het brood een extra smaakcomponent. Tevens krijgt het brood via de melk een kleine hoeveelheid vet. Vanwege de prijs van melk in vergelijking met water, is melkbrood een stuk duurder dan waterbrood.

Vanwege de melksuikers in de melk zal de korst snel een donkere korst krijgen, maar ook extra smaak. Vanwege dit suiker moet het brood op een lagere temperatuur gebakken worden.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >melkbrood

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik