melkpoeder

Melkpoeder

Melkpoeder is melk waaraan het water is onttrokken en een fijn crème kleurig poeder overblijft dat samen met water weer de oorspronkelijke melk vormt.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: instant milk powder

Betekenis

Bij de bereiding sommige deegwaar wordt melk in plaats van water gebruikt. In de bakkerssector wordt in zo'n geval geen verse of houdbare melk gebruikt maar wordt melkpoeder toegevoegd aan het water uit het recept.

Overigens, melkpoeder is iets anders dan "koffiecreamer", hoewel dat op melkpoeder lijkt en gebruikt wordt als alternatief voor het "wolkje melk" in de koffie. Het zal je verbazen, maar in de koffiecreamer zit geen druppel melk. Koffiecreamer bevat vetten, emulgatoren en maltodextrine.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >melkpoeder

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik