melkpoeder

melkpoeder

Melkpoeder is melk waaraan het water is onttrokken en een fijn crème kleurig poeder overblijft dat samen met water weer de oorspronkelijke melk vormt.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: instant milk powder

Bij de bereiding van sommige deegwaar wordt melk in plaats van water gebruikt. In de bakkerssector wordt in zo'n geval geen verse of houdbare melk gebruikt maar wordt melkpoeder toegevoegd aan het water uit het recept.

Overigens, melkpoeder is iets anders dan "koffiecreamer", hoewel dat op melkpoeder lijkt en gebruikt wordt als alternatief voor het "wolkje melk" in de koffie. Het zal je verbazen, maar in de koffiecreamer zit geen druppel melk. Koffiecreamer bevat vetten, emulgatoren en maltodextrine.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen