mise en place

Mise en place

Mise en place is een werkwijze waarbij eerst alle ingrediënten klaargezet worden voordat gestart met de bereiding van het voedsel.

Betekenis

Mise en place is een werkwijze waarbij, voordat de bereiding van een product plaatsvindt, alle ingrediënten en alle benodigde materialen op een gestructureerde manier klaargezet worden. Deze manier van werken is niet alleen efficiënt maar draagt er ook aan bij dat bij de bereiding geen enkel ingrediënt vergeten wordt maar ook dat je vooraf er achter kan komen dat de bereiding niet kan plaatsvinden door gebrek van een ingrediënt of een bepaald materiaal.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over mise en place.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >mise en place

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik