molenwinkel

molenwinkel

Een molenwinkel is een winkeltje dat zich in of naast een korenmolen bevindt waar men meel en bloem verkoopt aan particulieren.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Een korenmolen wordt meestal gerund door vrijwilligers en hebben veel subsidie nodig voor het onderhoud. Vaak heeft de korenmolen in de molen een klein winkeltje waar men meel, bloem en andere bakproducten verkoopt. Met de opbrengst wordt een klein deel van de kosten gedekt voor het in stand houden van de molen.

Het volkorenmeel van de korenmolen heeft als unieke eigenschap dat dit puur volkorenmeel is, niets is er uitgezeefd of aan toegevoegd (tenzij men dit expliciet vermeldt) en dat is uniek want al het andere volkorenmeel komt uit de meelfabriek en hoewel dat ook als volkorenmeel verkocht wordt is de samenstelling toch anders. Lees meer over deze verschillen in dit artikel. Op deze pagina tref je alle molenwinkels aan (zover die bij ons bekend zijn).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen