Naad

naad aan de onderzijde van een busbrood
naad aan de onderzijde van een busbrood

Tijdens het vormen van een deegstuk zal altijd een naad ontstaan, deze wordt doorgaans aan het zicht onttrokken door dit aan de onderzijde te verbergen.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: seam

Betekenis

Bij het vormen van een deegstuk is er altijd een plaats waar het deeg waaruit het opgemaakte deeg bestaat eindigt. Dit eindstuk van het deeg wordt de naad genoemd. Deze naad wordt meestal aan de onderzijde van het deegstuk verborgen waardoor deze niet zichtbaar is voor de consument.

Bij de narijs van een deegstuk in een rijsmandje bevindt de naad zich juist aan de bovenkant omdat na de narijs het rijsmandje op de inschieter wordt omgekeerd en de naad dan aan de onderzijde van het deegstuk zit.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >naad

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik