
natriumarm zout
Natriumarm zout is zout dat minder natrium bevat dan normaal (keuken)zout.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Synoniem: lo-salt, light zout (NL)
Natrium arm zout, de naam zegt het al, is keukenzout met een verlaagd gehalte natrium. Het lage natriumgehalte heeft men weten te bereiken door een deel van het keukenzout (natriumchloride) te vervangen voor kaliumchloride. Dit zout kan ook gebruikt worden voor bereiding van deegwaar al zijn er subtiele verschillen ten opzichte van het gebruik van gangbaar keukenzout en heeft het ook invloed op de smaak.
Meer informatie
Meer informatie is te lezen in het artikel over het gebruik van natrium arm zout bij broodbereiding (een bezoekersvraag).
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie