natuurlijke vergisting
Natuurlijke vergisting is het fermentatieproces waarbij gebruik wordt gemaakt van in de natuur voorkomende gisten en bacteriën.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Met een "natuurlijke vergisting" wordt het vergistings- of fermentatieproces bedoeld waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke gisten en bacteriën.
In het kader van dit bakkersglossarium vindt dit proces plaats in een starter, het zuurdesem of het deeg dat gemaakt is op basis van een zuurdesem bij de bereiding van een zuurdesembrood.
In het proces van natuurlijke vergisting spelen niet alleen gistcellen maar ook melkzuur- en azijnzuurbacteriën een rol, vandaar dat het vergiste product een iets zure smaak krijgt.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie