natuurlijke vergisting

Natuurlijke vergisting

Natuurlijke vergisting is het fermentatieproces waarbij gebruik wordt gemaakt van in de natuur voorkomende gisten en bacteriën.

Betekenis

Met een "natuurlijke vergisting" wordt het vergistings- of fermentatieproces bedoeld waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke gisten en bacteriën.

In het kader van dit bakkersglossarium vindt dit proces plaats in een starter, het zuurdesem of het deeg dat gemaakt is op basis van een zuurdesem bij de bereiding van een zuurdesembrood.

In het proces van natuurlijke vergisting spelen niet alleen gistcellen maar ook melkzuur- en azijnzuurbacteriën een rol, vandaar dat het vergiste product een iets zure smaak krijgt.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >natuurlijke vergisting

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik