ontvouwen

Ontvouwen

Ontvouwen is de term die gebruikt wordt wanneer deeg tijdens de ovenrijs op de plaats waar het deeg ingesneden is sterk "openrijst".

Duits: n.b.*
Frans: la grigne
Engels: bloom

Betekenis

Bij ambachtelijk bereid brood wordt vaak het deeg vlak voor het inovenen ingesneden met een lame. Op de plaatsen waar het deeg is ingesneden zal het deeg makkelijker rijzen en ontvouwt het deeg zich (als een bloem die open gaat) tijdens de ovenrijs.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >ontvouwen

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik