pâte fermentée

Pâte fermentée

Een pâte fermentée is een stukje van het deeg waar gisteren een brood mee is gemaakt en vandaag aan het deeg wordt toegevoegd met het doel meer smaak aan het brood te geven.

Duits: alter teig
Frans: pâte fermentée
Engels: n.b.*

Betekenis

Het gebruik van een pâte fermentée is een Frans gebruik, daarbij wordt een stukje deeg dat gisteren, of maximaal drie dagen geleden, bewust achter gehouden is tijdens het maken van brood. Dit stukje oud deeg wordt toegevoegd aan het deeg wat vandaag bereid wordt en brood van gebakken wordt. Tijdens de bewaartijd hebben zich processen voltrokken door gistcellen maar vooral ook melkzuur- en azijnzuurbacteriën die de smaak van het nieuw te bakken brood verrijken.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >pâte fermentée

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik