poedersuiker

poedersuiker

Poedersuiker is zeer fijn gemalen kristalsuiker.

Duits: puderzucker
Frans: sucre glace
Engels: powdered sugar

Synoniem: bloemsuiker, meelsuiker (NL)
Gerelateerd: suikersneeuw (NL)

Poedersuiker is fijngemalen kristalsuiker en wordt veel gebruikt om op zoet deegwaar te strooien. De fijngemalen stukjes suiker hebben afmetingen tussen 0,08 en 0,1 millimeter. Het is vooral bekend om te gebruiken als zoetmiddel op pannenkoeken. Poedersuiker "smelt" nog al snel doordat het deegwaar meestal veel vocht bevat. Het gebruik van "suikersneeuw" zorgt dat het effect van poedersuiker niet verdwijnt ondanks dat de deegwaar vochtig is.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen