poolish

Poolish

Een poolish is een een zeer nat voordeeg.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: poolish

Gerelateerd: voordeeg

Betekenis

Een poolish is een een zeer nat voordeeg dat een hydratatie van circa 100% (even veel meel als water in gewicht). Vaak wordt de poolish gemaakt door al het water uit het recept te nemen en daar een deel van het meel en/of bloem aan toe te voegen.

Een poolish bevat alleen water en meel en/of bloem en (zeer weinig) gist. De hoeveelheid gist is afhankelijk van de deegtemperatuur en de lengte van het voordeeg. Bijvoorbeeld 0,25% bij 8 uur tot 0,05% bij 16 uur.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >poolish

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik