proceshulpstof

Proceshulpstof

Een proceshulpstof is een stof die wordt toegevoegd aan een recept met als doel om het bereidingsproces of verwerkingsproces te verbeteren.

Duits: verarbeitungshilfsstoffe
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: additief

Betekenis

Een proceshulpstof is een stof die toegevoegd wordt als ingrediënt om het bereidingsproces mogelijk te maken of het verwerkingsproces te verbeteren. Deze stof mag niet, of maar in hele kleine mate, terug te vinden zijn in het eindproduct. Voorbeelden van proceshulpstoffen zijn stremsel voor het zuur maken van melk bij de bereiding van kaas, het gebruik van fagen die de listeriabacterie kunnen doden, asparaginase die de vorming van acrylamide (een kankerverwekkende stof) tijdens het bakken reduceert of een stof die het kneden of machinaal vormen van een deegstuk verbetert.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >proceshulpstof

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik