raapzaadolie

raapzaadolie

Raapzaadolie is olie met een hoog rookpunt en is daardoor goed geschikt voor bakken en braden.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: olie, invetten (NL)

Raapzaadolie wordt gemaakt van het zaad van de raapzaad plant (Brassica rapa subsp. oleifera). Door het hoge rookpunt kan deze olie goed gebruikt worden bij het bakken en braden.

Vaak wordt raapzaad verward met koolzaad, de twee planten lijken veel op elkaar en de olie daarvan ook, maar het zijn verschillende planten die anders en op andere tijdstippen bloeien (maar wel beiden gele bloemen hebben).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen