raapzaadolie

Raapzaadolie

Raapzaadolie is olie met een hoog rookpunt en is daardoor goed geschikt voor bakken en braden.

Gerelateerd: olie, invetten

Betekenis

Raapzaadolie wordt gemaakt van het zaad van de raapzaad plant (Brassica rapa subsp. oleifera). Door het hoge rookpunt kan deze olie goed gebruikt worden bij het bakken en braden.

Vaak wordt raapzaad verward met koolzaad, de twee planten lijken veel op elkaar en de olie daarvan ook, maar het zijn verschillende planten die anders en op andere tijdstippen bloeien (maar wel beiden gele bloemen hebben).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >raapzaadolie

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik