raffineren

raffineren

Raffineren is een proces waarbij een bepaalde stof "zuiver" gemaakt wordt, ontdaan wordt van andere stoffen die tijdens de productie van die stof aanwezig zijn.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Bij sommige stoffen zoals suiker tref je de term "geraffineerd" aan, zoals in "geraffineerde suiker" of juist "ongeraffineerde suiker". Raffineren is een proces waarbij verontreinigingen verwijderd worden. Die verontreinigingen hoeven niet slecht te zijn, ze zijn alleen op dat moment ongewenst. Geraffineerde suiker is dus zuivere suiker en is ontdaan van andere (rest)stoffen uit het suikerbereidingsproces zoals de afwezigheid van melasse. Ongeraffineerd is dus het tegengesteld, het is niet zuiver gemaakt.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen