reductiemiddel

Reductiemiddel

Een reductiemiddel is een stof die de gluten laat ontspannen waardoor kneden sneller zal verlopen.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: reducing agent

Betekenis

Een reductiemiddel is een stof die de moleculaire bindingen van gluten verbreken waardoor het minder tijd kost om deeg te kneden en de uitrekbaarheid van het deeg ten goede komt. Deze stof wordt vooral gebruikt door beroepsbakkers die meel gebruiken met een hoog percentage glutenvormende eiwitten.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >reductiemiddel

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik