..Wat is resolutie? (verklaring uit het bakkersglossarium)
resolutie

Resolutie

De resolutie, bij een weegschaal, is de kleinste gewichtstoe- of afname die het display kan weergeven.

Betekenis

De resolutie van een weegschaal is de kleinste gewichtswijziging die de weegschaal kan weergeven. Een normale digitale keukenweegschaal heeft meestal een resolutie van 1 gram, soms 2 of 5 gram. Dit houdt in dat als je bijvoorbeeld een 100 gram suiker wil afwegen, je eerst bijvoorbeeld 99 gram ziet en als je er een beetje suiker bijdoet het display verspringt van 99 naar 100 gram. Dit verschil is 1 gram en is dus de kleinst weer te geven gewichtswijziging. Bij een keukenweegschaal met een resolutie van 2 gram zie je eerst in dit voorbeeld 98 gram en daarna springt hij naar 100 gram.

Verwar resolutie niet met meetnauwkeurigheid. Een weegschaal kan bijvoorbeeld 100 gram weergeven, maar wanneer deze weegschaal een meetnauwkeurigheid heeft van 2%, dan kan de werkelijke waarde tussen de 98 en 102 gram liggen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium >nederlands

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen