rijstebloem

Rijstebloem

Rijstebloem is fijn gemalen meel van witte rijst.

Duits: reismehl
Frans: farine de riz
Engels: n.b.*

Betekenis

Rijstebloem is het maalsel van witte rijst. Witte rijst is rijst waar de zemel en de kiem van verwijderd zijn en alleen het binnenste deel van van de korrel, het endosperm overgebleven is.

Rijstebloem wordt in sommige recepten gebruikt en wordt ook gebruikt in strooibloem dat voorkomt dat deeg blijft plakken aan de werktafel, rijsmandjes of rijsdoek.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >rijstebloem

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik