..Wat is roggemeel? (verklaring uit het bakkersglossarium)
roggemeel

Roggemeel

Roggemeel is meel dat ontstaat door het malen van rogge.

Duits: reggenmehl
Frans: farine de seigle
Engels: rye flour

Gerelateerd: rogge, meel

Betekenis

Roggemeel is het meel van rogge. Wanneer roggekorrels gemalen worden ontstaat er volkorenroggemeel en dat kan technisch gezien ook roggemeel worden genoemd. Wanneer volkorenroggemeel een beetje gezeefd wordt waardoor een deel van de zemelen verwijderd zijn, wordt dit roggemeel genoemd. Dit is inderdaad verwarrend, volkorenmeel is wel meel maar meel hoeft geen volkorenmeel te zijn, meer informatie hierover in het lemma meel.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium >nederlands

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen