roggemeel

Roggemeel

Roggemeel is meel dat ontstaat door het malen van rogge.

Duits: reggenmehl
Frans: farine de seigle
Engels: rye flour

Gerelateerd: rogge, meel

Betekenis

Roggemeel is het meel van rogge. Wanneer roggekorrels gemalen worden ontstaat er volkorenroggemeel en dat kan technisch gezien ook roggemeel worden genoemd. Wanneer volkorenroggemeel een beetje gezeefd wordt waardoor een deel van de zemelen verwijderd zijn, wordt dit roggemeel genoemd. Dit is inderdaad verwarrend, volkorenmeel is wel meel maar meel hoeft geen volkorenmeel te zijn, meer informatie hierover in het lemma meel.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >roggemeel

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik