rommelkruid

rommelkruid

Rommelkruid is een mengsel van verschillende kruiden en specerijen en wordt gebruikt bij de bereiding van sommige broodjes, koekjes en balkenbrij.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Rommelkruid is een kruidenmengsel en heeft een streekgebonden samenstelling. Het wordt soms gebruikt bij deegwaar. Een samenstelling kan zijn: anijs, foelie, gemberpoeder, kaneelkoppen, kruidnagel, nootmuskaat, peper, sandelhout, suiker en zoethoutwortel. De naam rommelkruid is afkomstig van een mengsel van kruiden die her en der overbleven en samengevoegd werden om deze verkoopbaar te maken.

Een eenvoudige versie van het mengsel bestaat uit: een halve theelepel gestampt anijszaad, een halve theelepel kruidnagelpoeder, een theelepel geraspte nootmuskaat en twee theelepels gemalen zwarte peper.

Rotterdamse kruidbroodjes en balkenbrij hebben een rode kleur doordat in het rommelkruid meer kruidnagel toegevoegd is.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen