roosteren

roosteren

Roosteren is het verhitten van zaden in bijvoorbeeld een koekenpan waardoor de zaden meer smaak krijgen.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, chiazaad, maanzaad (NL)

Zaden, zoals zonnebloempitten, kan je gebruiken als decoratie maar ook in het deeg. Wanneer je ze in het deeg gebruikt kan je overwegen om deze zaden eerst te roosteren. Ze krijgen dan meer smaak. Zaden die op het deeg worden gestrooid, moet je niet roosteren, ze worden immers al tijdens het bakken geroosterd. Zaden worden meestal in een koekenpan geroosterd op een laag vuur.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen