roosteren

Roosteren

Roosteren is het verhitten van zaden in bijvoorbeeld een koekenpan waardoor de zaden meer smaak krijgen.

Gerelateerd: zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, maanzaad

Betekenis

Zaden, zoals zonnebloempitten, kan je gebruiken als decoratie maar ook in het deeg. Wanneer je ze in het deeg gebruikt kan je overwegen om deze zaden eerst te roosteren. Ze krijgen dan meer smaak. Zaden die op het deeg worden gestrooid, moet je niet roosteren, ze worden immers al tijdens het bakken geroosterd. Zaden worden meestal in een koekenpan geroosterd op een laag vuur.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >roosteren

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik