sacharose

sacharose (tafelsuiker)
sacharose (tafelsuiker)

Sacharose is de chemische naam voor tafelsuiker.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Formule: C12H22O11
Synoniem: tafelsuiker, sucrose (NL)

Sacharose is een vorm van suiker, net als bijvoorbeeld fructose, maltose en glucose en kan als ingrediënt toegevoegd worden bij broodbereiding. Het kan twee doelen dienen: het zoeter maken van de deegwaar of het kan dienen als voedsel voor de gist en kan zorgen dat het deeg iets beter rijst. Daarnaast zorgt suiker, als dit tijdens het bakken nog beschikbaar is, voor een bruining van de korst door de Maillardreactie. Wanneer een deeg relatief veel suiker bevat bijvoorbeeld meer dan 5% dan moet de baktemperatuur verlaagd worden om te sterke bruining van de korst te voorkomen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen