sorghum
Sorghum is een zeer uitgebreide plantenfamilie (geslacht) dat bestaat uit zeer veel soorten, waarbij de soort sorghum bicolor de bekendste is, kafferkoren wordt genoemd, en gebruikt wordt voor onder meer glutenvrij brood.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Synoniem: kafferkoren, durra, kafir (NL)
Sorghum is in de Lage Landen het Engelse leenwoord voor kafferkoren. Sorghum is een plantengeslacht dat bestaat uit tientallen soorten. Eén daarvan, sorghum bicolor, wordt gebruikt voor de bereiding van voedsel.
Meel van sorghum is van nature glutenvrij en wordt daarom soms gebruikt, samen met andere glutenvrije meelsoorten, bij de bereiding van glutenvrij brood.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie