spelt

spelt

Spelt is een oude graansoort waarmee je goede broden kan bakken.

Duits: dinkel
Frans: épeautre
Engels: spelt

Spelt is een oude graansoort en een voorouder van tarwe. Van speltmeel en speltbloem kan goed brood gebakken worden.

Spelt kent een aantal rassen, vele daarvan zijn geen "zuivere" speltrassen meer maar kruisingen met tarwe.

Bij het kneden van deeg met speltmeel of speltbloem moet je opletten dat het deeg niet overkneed raakt, dat gaat bij spelt veel sneller dan bij tarwe.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over speltmeel.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen