sponge

Sponge

Een sponge is een voordeeg.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: sponge

Gerelateerd: voordeeg

Betekenis

Een sponge is een voordeeg waarbij al het vocht en gist uit het recept gebruikt wordt maar een klein deel van het meel. Hierdoor ontstaat een zeer nat voordeeg. Een sponge wordt meestal gebruikt om de smaak van het brood te verbeteren.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >sponge

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik