stokbrood

stokbrood

Een stokbrood is een langwerpig gevormd brood dat veel in Frankrijk wordt gegeten.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Synoniem: baguette (NL)

Stokbrood is het traditionele Franse witbrood. Het is een langwerpig, dun cilinderachtig witbrood met een knapperige korst en een zachte kruim. Omdat in Frankrijk bij wet niet toegestaan is om broodverbeteraar te gebruiken, afgezien van ascorbinezuur en bonenmeel, is dit brood zeer snel oudbakken en daarom wordt het door de bakker de hele dag door gebakken en wordt door Fransen vaak twee keer per dag gekocht. Kenmerkend voor dit brood zijn de lange enigszins schuine insnijdingen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen