stokbrood
stokbrood

Stokbrood

Een stokbrood is een langwerpig gevormd brood dat veel in Frankrijk wordt gegeten.

Synoniem: baguette

Betekenis

Stokbrood is het traditionele Franse witbrood. Het is een langwerpig, dun cilinderachtig witbrood met een knapperige korst en een zachte kruim. Omdat in Frankrijk bij wet niet toegestaan is om broodverbeteraar te gebruiken, afgezien van ascorbinezuur en bonenmeel, is dit brood zeer snel oudbakken en daarom wordt het door de bakker de hele dag door gebakken en wordt door Fransen vaak twee keer per dag gekocht. Kenmerkend voor dit brood zijn de lange enigszins schuine insnijdingen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >stokbrood

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik