strooibloem
Strooibloem is bloem dat gebruikt wordt om het vastkleven van deeg aan oppervlakte te voorkomen.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Strooibloem is bloem die in een dunne laag aangebracht wordt op een tafel, of andere ondergrond waarop deeg wordt bewerkt, zoals bij het vormen en voorkomt dat het deeg aan de ondergrond blijft plakken. Het wordt ook gebruikt op plaatsen waar deeg rijst zoals in een rijsmandje of bij een deegkleedje.
Strooibloem kan bestaan uit normale tarwebloem maar vaak wordt een combinatie gemaakt van rijstebloem en tarwebloem, of soms zuiver rijstebloem, omdat rijstebloem het plakken beter tegengaat.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie