..Wat is strooibloem? (verklaring uit het bakkersglossarium)
strooibloem

Strooibloem

Strooibloem is bloem dat gebruikt wordt om het vastkleven van deeg aan oppervlakte te voorkomen.

Betekenis

Strooibloem is bloem die in een dunne laag aangebracht wordt op een tafel, of andere ondergrond waarop deeg wordt bewerkt, zoals bij het vormen en voorkomt dat het deeg aan de ondergrond blijft plakken. Het wordt ook gebruikt op plaatsen waar deeg rijst zoals in een rijsmandje of bij een deegkleedje.

Strooibloem kan bestaan uit normale tarwebloem maar vaak wordt een combinatie gemaakt van rijstebloem en tarwebloem, of soms zuiver rijstebloem, omdat rijstebloem het plakken beter tegengaat.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >strooibloem

laatste toevoegingen

Cookies
Wij plaatsten alleen strikt functionele cookies. De advertenties die getoond worden zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen, alleen maar te informeren.

ik heb het gelezen