strooibloem

Strooibloem

Strooibloem is bloem dat gebruikt wordt om het vastkleven van deeg aan oppervlakte te voorkomen.

Betekenis

Strooibloem is bloem dat in een dunne laag aangebracht wordt op een tafel, of andere ondergrond waarop deeg wordt bewerkt, zoals het vormen en voorkomt dat het deeg aan de ondergrond blijft plakken. Het wordt ook gebruikt op plaatsen waar deeg rijst zoals in een rijsmandje of op of onder een deegkleedje.

Strooibloem kan bestaan uit normale tarwebloem maar vaak wordt een combinatie gemaakt van rijstebloem en tarwebloem, of soms zuiver rijstebloem, omdat rijstebloem het plakken beter tegengaat.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >strooibloem

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik