suikersneeuw

Suikersneeuw

Suikersneeuw lijkt op poedersuiker alleen smelt deze niet op taarten en gerechten waar het op gestrooid wordt.

Synoniem: decoratiesneeuw

Betekenis

Suikersneeuw is een combinatie van een poedersuiker en meestal zetmeel, soms aangevuld met plantaardige olie. Poedersuiker smelt wanneer dit op een gebak of ander gerecht wordt gestrooid omdat de deegwaar veel vocht bevat. en dan is het sneeuw effect snel verdwenen. Suikersneeuw bevat daarom naast poedersuiker ook zetmeel. De poedersuiker lost nog steeds op, maar het zetmeel blijft achter en die vormt het sneeuw effect. Je proeft dan het (gesmolten) suiker maar je ziet het zetmeel dat de suggestie geeft van poedersuiker.

Suikersneeuw kan je zelf maken door een deel poedersuiker te mengen met een deel bloem (dat ook grotendeels uit zetmeel bestaat).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >suikersneeuw

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik