suikersneeuw

suikersneeuw

Suikersneeuw lijkt op poedersuiker alleen smelt deze niet op taarten en gerechten waar het op gestrooid wordt.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Synoniem: decoratiesneeuw (NL)

Suikersneeuw is een combinatie van een poedersuiker en meestal zetmeel, soms aangevuld met plantaardige olie. Poedersuiker smelt wanneer dit op een gebak of ander gerecht wordt gestrooid omdat de deegwaar veel vocht bevat. en dan is het sneeuw effect snel verdwenen. Suikersneeuw bevat daarom naast poedersuiker ook zetmeel. De poedersuiker lost nog steeds op, maar het zetmeel blijft achter en die vormt het sneeuw effect. Je proeft dan het (gesmolten) suiker maar je ziet het zetmeel dat de suggestie geeft van poedersuiker.

Suikersneeuw kan je zelf maken door een deel poedersuiker te mengen met een deel bloem (dat ook grotendeels uit zetmeel bestaat).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen