T110

zak T110 meel
zak T110 meel

De typeaanduiding T110, type110 of type 1100 tref je aan op pakken gezeefd tarwemeel.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Meel T110, ook wel type 110 of type 1100 genoemd, is een gezeefd tarwemeel. In dit meel zitten (dus) een flink stuk minder zemelen dan in volkorenmeel. De kruim van het brood is daarom ook veel minder bruin dan bij volkorentarwebrood.

Deze typeaanduiding geeft aan hoe sterk gezeefd is en zegt niets over de mate waarin deze bloem geschikt is voor het maken van brood of patisserieproducten. Typenummer en de bakaard hebben dus niets met elkaar te maken.

Wat de betekenis is van het getal in de typeaanduiding en waar dat getal vandaan komt is te lezen in het lemma typeaanduiding

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen