T65

zak T65 meel
zak T65 meel

De typeaanduiding T65 of type65 tref je aan op pakken met daarin zeer sterk gezeefd tarwemeel.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Meel T65, ook wel type 65 genoemd, is een zeer sterk gezeefd meel. In dit meel zitten (dus) haast geen zemelen. De kruim van het brood is daarom ook haast wit met een vleugje bruin van de zemelen. Je zou ook kunnen schrijven, het is bloem voor witbrood maar met een heel klein beetje zeer fijne zemelen er in.

Meel type 65 bevat minder zemelen dan type 80 maar weer meer dan type 55.

Deze typeaanduiding geeft aan hoe sterk gezeefd is en zegt niets over de mate waarin deze bloem geschikt is voor het maken van brood of patisserieproducten. Typenummer en de bakaard hebben dus niets met elkaar te maken.

Wat de betekenis is van het getal in de typeaanduiding en waar dat getal vandaan komt is te lezen in het lemma typeaanduiding

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen