tarwebloem

Tarwebloem

Tarwebloem is een wit poeder waarmee deegwaar gemaakt kan worden.

Betekenis

Tarwebloem is een wit poeder dat ontstaat na het malen van tarwekorrels en het maalsel daarna zeer sterk te zeven waardoor de zemelen in het filter achterblijven. Wat door de zeef valt is een heel fijn wit poeder dat bloem genoemd wordt. Dit witte poeder is afkomstig van het endosperm, het binnenste deel van de graankorrel dat, heel vreemd, meellichaam wordt genoemd (terwijl het juist geen meel betreft).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >tarwebloem

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik