tarwemeel

Tarwemeel

Tarwemeel is gezeefd meel van gemalen tarwe.

Betekenis

Tarwemeel is gezeefd volkorentarwemeel. Tarwemeel wordt gemaakt door eerst tarwekorrels te malen, het maalsel wat dan ontstaat heet volkorentarwemeel. Als het volkorentarwemeel vervolgens gezeefd wordt hou je twee fracties over: zemelen en tarwemeel.

In de wet is niet opgenomen in welke mate het meel gezeefd mag worden, de eis is namelijk dat wanneer er sprake is van meel dat met het blote oog nog zemelen zichtbaar moeten zijn. Bloem, waaruit alle zemelen gezeefd zijn, is dus geen meel.

Lees ook het lemma over meel waarin we uit de doeken doen dat volkorenmeel wel meel is maar meel geen volkorenmeel.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >tarwemeel

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik