teff
Teff is een pseudo graan dat veel gebruikt wordt bij de bereiding van glutenvrij brood. Teff bevat weliswaar glutenvormende eiwitten maar mist het eiwit gliadine dat bij coeliakie patiënten een allergische reactie oproept.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Gerelateerd: coeliakie, gluten, glutenvrij brood, graan (NL)
Bij de bereiding van glutenvrij brood wordt veelvuldig gebruik gemaakt van teff. Teff wordt formeel niet tot graan gerekend vandaar de aanduiding "pseudograan". Hoewel teff wel gluten vormt blijkt deze vorm geen problemen op te leveren voor mensen met coeliakie omdat het wel glutenine maar geen gliadine bevat.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie