tijgerbrood

tijgerbrood

Tijgerbrood is een broodsoort waarbij de korst aan de bovenzijde van het brood de structuur heeft die lijkt op de huid van een tijger.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: dutch crunch bread

Tijgerbrood is een brood, vaak is dit wit busbrood of wit vloerbrood, dat na het vormen van het deeg aan de bovenzijde voorzien wordt van een dun laagje dat bestaat uit papje van rijstmeel en gist. In de narijs wordt de oppervlakte van het deeg groter, maar omdat het rijstebloempapje geen gluten bevat kan dit niet mee-uitrekken en daarom ontstaan er grote scheuren in dit dunne laagje rijstebloempap. Tijdens het bakken kleurt dit bovenlaagje, mede door de aanwezigheid van suiker, wat sneller bruin dan de rest van de korst en dit versterkt het "tijgervel" effect.

Het rijstebloempapje kan gemaakt worden met bijvoorbeeld 100% rijstebloem, 90% water, 2% instant gist, 1,5% zout, 5% basterdsuiker en 5-10% olie.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen