triticale

Triticale

Triticale is een graansoort die ontstaan is na kruising van rogge en durumtarwe.

Betekenis

Triticale is een graansoort die ontstaan is na de kruising van durumtarwe en rogge. Men probeerde met deze kruising een tarwesoort te maken die positieve eigenschappen van rogge en tarwe combineerde, onder ander minder ziektegevoelig en meer droogteresistent.

Het meel van triticale is minder geschikt voor de bereiding van brood doordat dit graan schotgevoelig is en de glutenvormende eiwitten minder geschikt zijn voor bereiding van brood.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >triticale

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik