..Wat is triticale? (verklaring uit het bakkersglossarium)
triticale

Triticale

Triticale is een graansoort die ontstaan is na kruising van rogge en durumtarwe.

Betekenis

Triticale is een graansoort die ontstaan is na de kruising van durumtarwe en rogge. Men probeerde met deze kruising een tarwesoort te maken die positieve eigenschappen van rogge en tarwe combineerde, onder ander minder ziektegevoelig en meer droogteresistent.

Het meel van triticale is minder geschikt voor de bereiding van brood doordat dit graan schotgevoelig is en de glutenvormende eiwitten minder geschikt zijn voor bereiding van brood.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >triticale

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen