tritordeum

tritordeum

Tritordeum is een graan dat een kruising is van durumtarwe en een gerst soort.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Tritordeum is een graan dat een kruising is van triticum durum (durumtarwe) en hordeum chilense (een gerst soort). Na verdere veredeling zijn gepatenteerde rassen ontstaan zoals "Aucan" en "Bulel". De rassen groeien vooral goed in mediterrane omgevingen. Het meel kan gebruikt worden voor de bereiding van brood maar bezit wat minder glutenvormende eiwitten dan reguliere tarwe waardoor de broden wat compacter zullen blijven.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen