type

type 1050

De typeaanduiding Type 1050 of het vergelijkbare T110, tref je aan op pakken meel van gemalen tarwe die redelijk sterk gezeefd is.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

De aanduiding type 1050, of het vergelijkbare T110, tref je aan op pakken redelijk sterk gezeefd tarwemeel. In dit meel zitten (dus) niet zoveel zemelen in vergelijking met volkorentarwemeel. De kruim van het brood is daarom ook lichtbruin vanwege de beperkte hoeveelheid (en ook kleinere) zemelen.

Deze typeaanduiding geeft aan hoe sterk gezeefd is en zegt niets over de mate waarin deze bloem geschikt is voor het maken van brood of patisserieproducten. Typenummer en de bakaard hebben dus niets met elkaar te maken.

Wat de betekenis is van het getal in de typeaanduiding en waar dat getal vandaan komt is te lezen in het lemma typeaanduiding

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen