type

type 1370

De typeaanduiding Type 1370, of ook wel T130 genoemd, tref je aan op pakken meel van rogge dat na het malen een beetje gezeefd is en dus minder zemelen bevat dan volkorenroggemeel.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Meel Type 1370 ook wel kort T130, tref je aan op pakken gezeefd roggemeel. In dit meel zitten (dus) een stuk minder zemelen dan in volkorenroggemeel. De kruim van het brood is daarom ook veel minder bruin dan bij volkorenroggebrood.

Overigens, wanneer je met roggemeel een brood maakt, blijft dit brood compact omdat het de glutenvormende eiwitten mist die tarwe wel bezit. Broden met nog redelijk volume kan je maken door dit roggemeel te combineren met volkorentarwemeel, tarwemeel of tarwebloem. Gebruik dan niet meer dan 20% van deze roggebloem om het brood nog luchtig te houden.

Aanvullende informatie is te lezen in het lemma typeaanduiding

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen