type 1370

Type 1370

De typeaanduiding Type 1370, of ook wel T130 genoemd, tref je aan op pakken meel van rogge dat na het malen een beetje gezeefd is en dus minder zemelen bevat dan volkorenroggemeel.

Betekenis

Meel Type 1370 ook wel kort T130, tref je aan op pakken gezeefd roggemeel. In dit meel zitten (dus) een stuk minder zemelen dan in volkorenroggemeel. De kruim van het brood is daarom ook veel minder bruin dan bij volkorenroggebrood.

Overigens, wanneer je met roggemeel een brood maakt, blijft dit brood compact omdat het de glutenvormende eiwitten mist die tarwe wel bezit. Broden met nog redelijk volume kan je maken door dit roggemeel te combineren met volkorentarwemeel, tarwemeel of tarwebloem. Gebruik dan niet meer dan 20% van dit roggebloem om het brood nog luchtig te houden.

Aanvullende informatie is te lezen in het lemma typeaanduiding

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >type 1370

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik