type 997

Type 997

De aanduiding Type 997 tref je aan op pakken meel met daarin gemalen rogge dat sterk gezeefd is.

Betekenis

Type 997 is een typeaanduiding die je aantreft op pakken meel dat gemalen is van rogge en sterk gezeefd is. Daardoor bevinden zich maar weinig zemeldeeltjes meer in dit meel. Dit meel lijkt meer op op bloem dan op meel (meer wit dan bruin). Met dit meel bak je lichtbruin roggebrood.

Doordat roggemeel de glutenvormende eiwitten mist zoals deze in tarwemeel zitten zal een brood met roggemeel nooit luchtig en hoog worden. Wil je toch een luchtig brood, meng dan het roggemeel met tarwemeel of tarwebloem en hou het deel roggemeel beperkt tot circa 20%.

Aanvullende informatie is te lezen in het lemma typeaanduiding

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >type 997

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik