type

type 997

De aanduiding Type 997 tref je aan op pakken meel met daarin gemalen rogge dat sterk gezeefd is.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Type 997 is een typeaanduiding die je aantreft op pakken meel dat gemalen is van rogge en sterk gezeefd is. Daardoor bevinden zich maar weinig zemeldeeltjes meer in dit meel. Dit meel lijkt meer op op bloem dan op meel (meer wit dan bruin). Met dit meel bak je lichtbruin roggebrood.

Doordat roggemeel de glutenvormende eiwitten mist zoals deze in tarwemeel zitten zal een brood met roggemeel nooit luchtig en hoog worden. Wil je toch een luchtig brood, meng dan het roggemeel met tarwemeel of tarwebloem en hou het deel roggemeel beperkt tot circa 20%.

Aanvullende informatie is te lezen in het lemma typeaanduiding

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen