vacumeren

vacumeren

Vacumeren is een techniek waarbij vrijwel al de lucht uit een verpakking wordt gezogen met het doel om de houdbaarheid van het product aanzienlijk te verlengen.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Bederf van voedingsmiddelen wordt voornamelijk veroorzaakt door micro-organismen. Deze organismen hebben zuurstof nodig om te kunnen functioneren. Door de voedingsmiddelen te verpakken in een verpakking waar vrijwel alle lucht uitgezogen is, het zogenaamde vacumeren, wordt het leven van vrijwel alle micro-organismen onmogelijk gemaakt doordat er geen zuurstof meer beschikbaar is.

Mochten de voedingsmiddelen ook olie of vet bevatten, dan zal vanwege de afwezigheid van zuurstof het proces van ranzig worden vertraagd.

Voor het vacuüm verpakken van voedsel is een vacumeermachine of vacuüm apparaat noodzakelijk.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen