vegetarische kaas

Vegetarische kaas

Vegetarische kaas is kaas die gemaakt met een vegatarisch stremsel.

Betekenis

Bij de producte van gangbare kaas wordt stremsel gebruikt. Stremsel bestaat uit de enzymen chymosine, pepsine en protease die bepaalde eiwitten van de melk laten coaguleren. Dit stremsel is normaal gesproken afkomstig van de lebmaag van een kalf. Bij vegetarische kaas is dit stremsel gemaakt van plantaardige producten.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >vegetarische kaas

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik