
volkorenbloem
Volkorenbloem is een niet bestaand woord en wordt door ons gebruikt als oxymoron.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Als je graankorrels maalt ontstaat er volkorenmeel. Als je dat sterk zeeft dan hou je zemelen, gries, de kiem en bloem over. Bloem bevat dus geen zemelen en is mede daardoor juist geen volkorenmeel.
De term volkorenbloem is dus een woord dat zichzelf tegenspreekt, en wij gebruiken dit als een oxymoron, dus een doelbewuste tegenstelling om daarmee een meelproduct te typeren die de producent aanprijst als "volkorenmeel" maar het overduidelijk niet is maar meer een mengsel van bloem en wat zemelen, maar dat is nog geen volkorenmeel.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie