volkorenmeel

Volkorenmeel

Volkorenmeel is het maalsel dat overblijft na het malen van graan.

Duits: n.b.*
Frans: farine complète
Engels: whole grain flour, wholemeal flour

Betekenis

Volkorenmeel ontstaat bij het malen van graankorrels waarbij alle onderdelen van de graankorrel (in haar natuurlijke verhoudingen) terug te vinden zijn in het meel. Niets is uit het maalsel gezeefd noch is er iets aan toegevoegd (tenzij op de verpakking is aangegeven welke additieven zijn toegevoegd).

Volkorenmeel is een algemene aanduiding van gemalen graan, maar specificeert niet het gebruikte graan. Het meeste volkorenmeel is gemaakt van tarwe, spelt en rogge die dan volkorentarwemeel, volkorenspeltmeel en volkorenroggemeel genoemd worden.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over volkorenmeel.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >volkorenmeel

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik