
volkorenmeel
Volkorenmeel is het maalsel dat overblijft na het malen van graan.
Frans: farine complète
Engels: whole grain flour, wholemeal flour
Volkorenmeel ontstaat bij het malen van graankorrels waarbij alle onderdelen van de graankorrel (in haar natuurlijke verhoudingen) terug te vinden zijn in het meel. Niets is uit het maalsel gezeefd noch is er iets aan toegevoegd (tenzij op de verpakking is aangegeven welke additieven zijn toegevoegd).
Volkorenmeel is een algemene aanduiding van gemalen graan, maar specificeert niet het gebruikte graan. Het meeste volkorenmeel is gemaakt van tarwe, spelt en rogge die dan volkorentarwemeel, volkorenspeltmeel en volkorenroggemeel genoemd worden.
Meer informatie
Meer informatie is te lezen in het artikel over volkorenmeel.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie