volkorentarwemeel
Volkorentarwemeel is het maalsel van tarwekorrels waarbij niets uit het meel is gezeefd noch iets is toegevoegd.
Frans: n.b.*
Engels: whole-grain wheat flour, wholemeal flour, whole-wheat flour
Volkorentarwemeel is volkorenmeel dat gemaakt is van gemalen tarwe zonder dat er iets uitgezeefd of toegevoegd is. De meest pure vorm van volkorentarwemeel ontstaat bij het zelf malen van tarwe in een graanmolen maar ook bij de korenmolen wordt puur volkorentarwemeel gemaakt en wijzigt dit niet van samenstelling (een enkele korenmolen als uitzondering daargelaten).
Meer informatie
Meer informatie is te lezen in het artikel over volkorenmeel.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie