waldkornbrood

waldkornbrood

Waldkornbrood is een broodsoort met een geregistreerde merknaam. Het is vooral bekend vanwege zijn bruine uitstraling die het krijgt vanwege de donkerbruine mout die bij de bereiding is gebruikt.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Waldkornbrood is een broodsoort dat vooral bekend is vanwege zijn smaak en donkerbruine uitstraling. Deze kenmerken heeft het brood te danken aan een flink aandeel donker moutpoeder dat gebruikt wordt voor dit brood. Vele denken dat, omdat het brood zo donkerbruin is, het ook gezond is. Maar kleur zegt in dit geval niets. Als je het op de keper bekijkt betreft het hier een witbrood dat door het moutpoeder een donkere uitstraling krijgt. Er zitten dus niet de enorme hoeveelheid zemelen in zoals je dit aantreft in een volkorenbrood. Daarmee is dit brood niet ongezond, zeker niet, maar een volkorenbrood bevat wel de zo bejubelde zemelen die, volgens de specialisten op dit gebied, als zeer wenselijk worden beschouwd.

Waldkornbrood is in 1989 geïntroduceerd door CSM en de naam is vastgelegd als een geregistreerde naam. Dit betekent dat bakkers dit brood, onder deze naam, alleen mogen verkopen als men een licentie (toestemming) heeft. In de praktijk betekent dit dat een Waldkorn-premix van CSM afgenomen moet worden. Op zich mag een bakker (naar onze mening) dit brood wel namaken, op basis van eigen ingrediënten, maar mag het niet onder de naam "Waldkorn" verkocht worden, maar wel bijvoorbeeld als "moutbrood".

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen