waterbrood

waterbrood

Waterbrood is een broodsoort waar bij de bereiding water is gebruikt en bijvoorbeeld geen melk.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: brood, melkbrood (NL)

Waterbrood wordt gemaakt met bloem en/of meel, water, zout en een rijsmiddel (meestal bakkersgist). Waterbrood is het meest verkochte type brood. Dit heeft vooral te maken met de prijs van het vocht, water is immers goedkoop. In plaats van water zou bijvoorbeeld melk gebruikt kunnen worden, maar melk is veel duurder dan water en de extra kosten moet verwerkt worden in de prijs van het brood. Vandaar dat melkbrood duurder is dan waterbrood.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen