waterbrood

Waterbrood

Waterbrood is een broodsoort waar bij de bereiding water is gebruikt en bijvoorbeeld geen melk.

Gerelateerd: brood, melkbrood

Betekenis

Waterbrood wordt gemaakt met bloem en/of meel, water, zout en een rijsmiddel (meestal bakkersgist). Waterbrood is het meest verkochte type brood. Dit heeft vooral te maken met de prijs van het vocht, water is immers goedkoop. In plaats van water zou bijvoorbeeld melk gebruikt kunnen worden, maar melk is veel duurder dan water en de extra kosten moet verwerkt worden in de prijs van het brood. Vandaar dat melkbrood duurder is dan waterbrood.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >waterbrood

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik