wijnsteenbakpoeder
wijnsteenbakpoeder

Wijnsteenbakpoeder

Wijnsteenbakpoeder is bakpoeder waarbij wijnsteen gebruikt is als noodzakelijk zure component.

Gerelateerd: rijsmiddel, wijnsteen, baksoda

Betekenis

Wijnsteenbakpoeder is een rijsmiddel dat net als "normaal" bakpoeder gebruikt wordt voor het rijzen van deeg of het luchtig maken van beslag. Net als normaal bakpoeder beschikt wijnsteenbakpoeder over baksoda als het rijsmiddel alleen is voor het zuur, dat noodzakelijk is om baksoda te activeren, niet gekozen voor de gebruikelijke difosfaten maar is wijnsteen gebruikt.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >wijnsteenbakpoeder

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik